<<Terug
 • Nieuwe poëzieseizoen is aangebroken

  3 september 2014

  Het boekenseizoen barst deze week los, en daarmee stromen ook de inzendingen voor de Turing Gedichtenwedstrijd weer binnen. Tot 15 november middernacht kan bekend en onbekend dichterstalent zich weer laten gelden in de race voor het beste Nederlandstalige gedicht. Het belooft weer een mooi jaar te worden voor de poëzie.

   

  Zo komt op 20 september De Nacht van de Poëzie eindelijk thuis in het vernieuwde Vredenburg en worden poëzieveteranen en aanstormend talent samengebracht op een ongetwijfeld legendarische avond. Maandag werd al bekend dat Ilja Leonard Pfeijffer het Poëzieweekgeschenk zal schrijven. Verder hopen we natuurlijk allemaal dat de Nobelprijs voor de Literatuur in oktober naar een dichter gaat, liefst een die in het Nederlands schrijft... 

   

  Ook de Turing Gedichtenwedstrijd gaat dit jaar alweer zijn zesde editie in. En zoals ieder jaar wordt de wedstrijd weer een stukje professioneler ingericht. Dit jaar hebben we de volgende veranderingen doorgevoerd: 

   

  * Het aantal betaalmethoden is uitgebreid, zodat meedoen makkelijker wordt voor Vlamingen. Dankzij de toevoeging van creditcard als betaalmiddel staat de wedstrijd nu wereldwijd open voor dichters die in het Nederlands schrijven.

   

  * Dichters die van typografische experimenten houden hoeven niet langer stil te zitten. De editor heeft een aantal nieuwe functies gekregen, waardoor er nu nog meer met de vorm van de gedichten gedaan kan worden.

   

  * Verder keren ook wij terug naar onze thuisbasis: de Stadsschouwburg in Amsterdam, waar op 4 februari de prijs voor het beste gedicht van dit jaar wordt uitgereikt, ook dit jaar weer in aanwezigheid van het NOS-programma Met het Oog op Morgen. Daarna kan er natuurlijk gedanst en genoten worden op Het Gedichtenbal. De prijsuitreiking zelf krijgt een ander karakter dit jaar, maar dat blijft nog even een verrassing.


  We wensen iedereen veel inspiratie toe!

   

   

  Volg ook alle gesprekken op onze Facebook-pagina

   

  En op Twitter natuurlijk: @dichtwedstrijd