<<Terug
 • Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum.

  Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum.

  20 januari 2022
  Met haar bundel Lijfrente won Vrouwkje Tuinman De Grote Poëzieprijs 2020. De afgelopen jaren werkte zij samen met Andrea Stultiens aan de tentoonstelling "Eeuwig in aanbouw – F. Stariks leven als museum." Vanaf morgen staat de tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam en is t/m 5 juni 2022 te bezoeken vanaf wanneer dat weer kan.

  "Uitgaand van Stariks principe 'Mijn leven als museum', naar het gelijknamige boek uit 1993, verkennen ze de diverse manieren waarop hij zijn levensmotto vormgaf. Ze laten zien hoe hij de werkelijkheid steeds weer vertaalde in woord en beeld. En andersom: hoe hij vanuit zijn werk tot een nieuwe werkelijkheid kwam. Het alledaagse wordt kunst, kunst wordt het alledaagse. In driedimensionale ‘kijkdozen’ komen beeld, tekst en voorwerpen samen."

  Een deel van het prijzengeld van De Grote Poëzieprijs is bestemd voor een project ter stimulering van de Nederlandstalige poëzie naar keuze van de auteur. Tuinman besteedde dit aan het boek 'Leven als museum', in het verlengde van de tentoonstelling, met daarin zestien nieuwe gedichten van Starik en werk van Vrouwkje Tuinman.

  Lees hier meer over de tentoonstelling.


  Foto Vrouwkje Tuinman: Annelies Verhelst