Jury 2021

Over de toekenning van de prijs beslist een hoofdjury bestaande uit vijf leden die ieder voor één jaar worden benoemd. De leden van de hoofdjury bezoeken voor zover mogelijk de liveoptredens.

De jury van De Johnny bestaat uit:

   

Babeth Fonchie is dichter en meester in de rechten. Zij schreef gedichten voor online feministisch magazine LilithMag. Haar werk verscheen op Hard//Hoofd, in Kluger Hans, De Groene Amsterdammer en tijdschrift ELLE. In 2020 werd ze geselecteerd voor Vers van het Mes en voor de Schrijfresidentie van deBuren. Vanaf 2021 neemt zij deel aan de master Slow Writing Lab. Zij is aangesloten bij het schrijverscollectief De Klimaatdichters. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel bij Uitgeverij De Geus.


Erik Jan Harmens publiceerde vijf dichtbundels en vijf romans. Hij treedt al bijna 35 jaar op met zijn gedichten en werd in 2002 de eerste Nationaal Kampioen Poetry Slam. Hij is ook bekend van zijn extreem autobiografische roman Hallo muur (2015) en van de podcastserie Onverdoofd, over ‘leven na de bedwelming’. Met Dieuwertje Mertens maakt hij de poëziepodcast Met open mond. In oktober verschijnt zijn nieuwe roman over de straat in Alphen a/d Rijn waar hij opgroeide: Rigolettohof

Onias Landveld is verhalenverteller, schrijver, presentator en (podium-)dichter. In 2015 ontving hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling. Hij was stadsdichter van Tilburg (2017 – 2019). In 2019 was hij te zien in zijn solovoorstelling Wortels en Cassave, ontwikkeld in samenwerking met Poetry Circle Nowhere. Hij is de oprichter van Wosu, een productiehuis voor bi-culturele makers.Dieuwertje Mertens 
is journalist, literatuurcriticus en podcastmaker. Ze werkt voor diverse media als Vrij Nederland en VPRO en schrijft wekelijks voor de boekenpagina’s van Het Parool over fictie, non-fictie en poëzie. Samen met Chrétien Breukers stelde ze diverse bloemlezingen samen, waaronder Dichters uit de bundel (2016) over poëzie die losgezongen is van het papier en/of die zich vooral op het podium manifesteert. Met Erik Jan Harmens maakt ze de podcast Met open mond, waarin zij gedichten onder  de loep nemen.

Yannick Moyson is podiumpoëet en staat sinds 2012 op allerhande podia in het Nederlandstalig landschap. Hij is betrokken bij poetry slam collectief Eigen Wolk Eerst, artistiek coördinator van Mensen Zeggen Dingen België en de bezieler van het maandelijkse open mic-concept You On Stage. Hij werkt ook als jongerenwerker en geeft workshops poetry slam.


foto's: Annelies Verhelst