Jury 2021

De juryleden van De Grote Poëzieprijs 2021 waren:


Inez Boogaarts (1962) is sinds oktober 2019 directeur van Poetry International en leidde tussen 2016 en 2019 de Zukunftsakademie NRW, platform voor diversiteit en cultuureducatie. Ze heeft veel ervaring in de Nederlandse en Duitse cultuursector. Daarnaast is ze bestuurslid van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en het Groninger Museum. Verder houdt ze van lezen, racefietsen en haar daktuin.  


Jeroen Dera (1986) werkt als neerlandicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar het literatuuronderwijs in Nederland en naar recente Nederlandstalige poëzie. Hij recenseert poëzie voor de Standaard der Letteren en is redacteur van het literaire tijdschrift DW B. Met Charlotte Van den Broeck publiceerde hij onlangs het poëziedoeboek Woorden temmen: van kop tot teen (2020).
Nisrine Mbarki (1977) is schrijver, literair vertaler en programmamaker. Ze schrijft poëzie, korte verhalen en theaterteksten. Ze vertaalt uit het Arabisch naar het Nederlands. Haar werk verschijnt regelmatig in literaire tijdschriften als De Gids, Het Liegend Konijn, Tirade en Poëziekrant. Ze stond op festivals als Felix Poetry Festival in Antwerpen, Nacht van de poëzie, Poetry International en Globale in Bremen.Thomas Möhlmann (1975) is dichter, programmamaker en schrijfdocent. Hij is redacteur van poëzietijdschrift Awater, stelde dertien poëziebloemlezingen samen en publiceerde vijf eigen dichtbundels. Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs en bekroond met de Dunya Poëzieprijs en de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs.

Frits Spits (1948) is neerlandicus en radiomaker. Hij begon zijn carrière in 1973 en presenteerde o.m. de programma’s De Avondspits, Met Het Oog Op Morgen en Tijd Voor Twee. Sinds 2014 presenteert hij De Taalstaat op NPO Radio 1, In dat programma dragen de makers ervan hun liefde voor de Nederlandse taal uit, waaronder poëzie, waarvan Frits Spits een liefhebber is.foto's Annelies Verhelst