Jury 2018


Tsead Bruinja
is de juryvoorzitter van de Turing Gedichtenwedstrijd. Tsead is dichter in het Fries en in het Nederlands. Zijn meest recente bundels zijn Binnenwereld buitenwijk natuurlijke omstandigheden (2015) en Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok (2018). Bruinja stelt bloemlezingen samen recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen en buitenland. Daarnaast is hij werkzaam als docent en werkt hij regelmatig samen met muzikanten, beeldend kunstenaars en vormgevers.


foto: Geert de Jong – Cheeseworks

 

Neske Beks is multi-disciplinair kunstenaar met een basis in theater, woord, beeld enmuziek. Ze is voornamelijk werkzaam als filmmaker en schrijver, maakt documentaires en performances en schrijft proza.


Foto: Robert Land

Radna Fabias is geboren en getogen op de Nederlandse Antillen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Eerder won ze de poëzieprijs van de stad Oostende. Voor haar debuut Habitus ontving ze de C. Buddingh'-prijs en het C.C.S. Crone Stipendium.


Foto: Wouter le Duc

Jeroen van Kan werkte voor het VPRO-radioprogramma De Avonden, presenteert VPRO Boeken, was redacteur van de literaire tijdschriften De Tweede Ronde en Tirade, stelde met Wim Brands het boek ‘Nederland, een objectief zelfportret’ samen en publiceerde in 2017 de dichtbundel ‘De wereld onleesbaar’.

Françoise Geelen
is mede-oprichter van de Turing Foundation en het vijfde lid van de jury.